Вести


Квалитетније лечење кардиоваскуларних болесника

Нови Сад , 22. март 2017.
-A A +AКвалитетније лечење кардиоваскуларних болесника.

Нови Сад , 22. март 2017. .

Покрајински секретар за здравство доц.др Зоран Гојковић посетио је данас Институт за кардиоваскуларне болести Војводине, у Сремској Каменици. Разлог посете је куповина 185 нових, најсавременијих кревета за болничко лечење, чиме се обновио комплетни постељни фонд који је последњих 15 година био у изузетно лошем стању.

„У протеклих шест месеци из покрајинског буџета и буџета Републике Србије на територији Војводине, за лечење оболелих од кардиоваскуларних болести, уложено је преко пет стотина милиона динара. То је највећа сума новца која је икада, у тако кратком временском року, издвојена у здравству Војводине“, истакао је секретар Гојковић.

Доц. др Зоран Гојковић је наводећи да је за потребе Института за кардиоваскуларне болести Војводине, издвојено скоро две стотине милиона динара за побољшање квалитета лечења пацијената оболелих од кардиоваскуларних болести, указао и да је један од разлога за то што узрок 57 одсто смртности у Војводини, управо чине кардиоваскуларне болести.

„У циљу унапређења рада у кардио хируршким салама, купљен је и најсавременији апарат за вантелесни крвоток. Озбиљна средства уложена су и у сам објекат Инситута, као и у набавку возила хитне помоћи, поправку инфраструктуре, а то је уједно и показатељ да Покрајинска влада АП Војводине води рачуна о здравственом стању грађана Војводине.“, навео је секретар Гојковић.

Проф. др Александар Реџек истакао је задовољство што Покрајинска влада, Покрајински секретаријат за здравство, као и сам Институт који ради у интресу лечења кардиоваскуларних болесника, препознају потребу за улагањем у набавку нове опреме и да је захваљујући великим инвестицијама у Институт, обезбеђено много квалитетније лечење кардиоваскуларних болесника.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs