Вести


Кинеске компаније заинтересоване за велике инфраструктурне пројекте

Нови Сад , 28. фебруар 2019.
-A A +AКинеске компаније заинтересоване за велике инфраструктурне пројекте.

Нови Сад , 28. фебруар 2019. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић састао се данас са делегацијом кинеске компаније China Metallurgical Construction Engineering Group Co.Ltd. (CMCC), која је представила своје потенцијале и интерес да прошири пословање у реализацији великих инфраструктурних пројеката у Р. Србији и АП Војводини.

CMCC је ћерка компанија грађевинско–инжењерске фирме China Metallurgical Group Corporation, која се налази на Форбсовој листи “500 најуспешнијих компанија света“. У Србији је тренутно ангажована на пројекту реконструкције железаре у Смедереву и заинтересована је за шире учешће у пројектима који су у домену њеног пословања.

Та компанија позната је по реализацији великих саобраћајних инфраструктурних пројеката, изградњи мостова и олимпијских стадиона, те постројења за пречишћавање отпадних вода.

Потпредседник Милићевић и генерални директор CMCC, Ђа Џицианг, у разговору су оценили да су добри политички и привредни односи Кине и Србије, стабилна основа за веће учешће кинеских компанија на домаћем тржишту.

Састанку су присуствовали и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs