Вести


Колегијум Скупштине АПВ о Нацрту Статута АПВ

Нови Сад , 29. април 2014.
-A A +AКолегијум Скупштине АПВ о Нацрту Статута АПВ.

Нови Сад , 29. април 2014. .

У складу са закључцима са заједничке седнице Колегијума Скупштине АП Војводине и Радне групе за израду Нацрта Статута АП Војводине, одржане 24. априла, данас је одржана седница Колегијума на којој су настављене консултације у вези са дефинисањем текста Нацрта Статута.

Чланови Колегијума Скупштине АП Војводине, који чине председник, потпредседници, секретар и председници посланичких група, у току данашњег дана дошли су до значајног искорака ка коначном тексту Нацрта, са циљем да се постигне договор пре одржавања седнице Одбора за питања уставно-правног положаја Покрајине.

Текст Нацрта Статута АП Војводине додатно је пречишћен и биће достављен члановима Колегијума ради даљих усаглашавања у оквиру својих посланичких група, а оцењено је да постоји јако уверење да ће се пронаћи решење којим ће се постићи изгласавање овог акта двотрећинском већином и да ће се процес успешно окончати до 6. јуна, како је предвиђено одлуком Уставног суда Србије (УСС).

На данашњој седници постигнут је и договор да се одржи још једна седница Колегијума 7. маја, непосредно пред одржавање седнице Одбора за питања уставно-правног положаја Покрајине која ће бити заказана за 8. мај. Одржавање седнице Скупштине АПВ, на којој ће се разматрати овај акт, планирана је за 13. мај 2014. године.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs