Вести


Композицијама „Шехерезаде“ и „Зеленашеве смрти“ отпочела нова сезона Војвођанског симфонијског оркестра

Нови Сад , 13. октобар 2018.
-A A +AКомпозицијама „Шехерезаде“ и „Зеленашеве смрти“ отпочела нова сезона Војвођанског симфонијског оркестра .

Нови Сад , 13. октобар 2018. .

Након својеврсног концерта, одржаног 15. септембра на отвореном, испред Бановине, којем је присуствовало десетак хиљада људи, синоћ је у новосадској Синагоги, у присуству покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгане Милошевић почела осма по реду сезона концерата Војвођанског симфонијског оркестра.

Под управом шефа диригента Опере СНП-а, италијанског маестра Ђанлуке Марчана, најрепрезентативнији војвођански ансамбл извео је балетску свита таyикистанског композитора Толиба Шахидија „Зеленашева смрт“, што је уједно и њено премијерно извођење у Србији, а потом су следили Концерт за виолину и оркестар бр. 1 Сергеја Прокофјева, у којем је као солиста наступио белгијски виолиниста Лоренцо Гато, лауреат такмичења „Краљица Елизабета“ у Бриселу.

Други део програма резервисан је био за једну од најпопуларнијих програмских композиција романтичарске литературе, симфонијску свиту „Шехерезада“ у којој Николај Римски-Корсаков раскошним оркестарским колоритом води слушаоце у свет „1001 ноћи”.

У овој сезони, Војвођански симфонијски оркестар очекује значајно већи број наступа,


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs