Вести


Конституисан Организациони одбор ЕП у кошарци за кадете 2018. у Новом Саду

Нови Сад , 28. фебруар 2018.
-A A +AКонституисан Организациони одбор ЕП у кошарци за кадете 2018. у Новом Саду.

Нови Сад , 28. фебруар 2018. .

Поводом одржавања Европског првенства у кошарци за кадете до 16 година у Новом Саду, од 10. до 18. августа 2018. године, данас је у Покрајинској влади одржана конститутивна седница Организационог одбора, чији је домаћин био покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез.

За председника Организационог одбора, који ће чинити девет чланова, изабран је председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, а за копредседнике: ресорни секретар Владимир Батез и члан Градског већа за спорт и омладину Новог Сада Огњен Цвјетићанин.

Владимир Батез се захвалио представницима Кошаркашког савеза Србије на подршци и поверењу, да једно важно такмичења по европском календару, након 11 година, буде доведено у Нови Сад.

„Овај догађај је од изузетног значаја за развој кошарке. Чињеница да ћемо после више од једне деценије имати могућност и за опремање СПЕНС-а, што ће донети користи и за сва наредна такмичења на највишем нивоу у кошарци, и Новом Саду као граду домаћину“, поручио је Батез уз захвалност на подршци свим учесницима у организацији овог значајног спортског такмичења - Граду Новом Саду и Министраству омладине спорта.Он је навео да подршка оваквих спортских такмичења предстваља изузетну промоцију за нашу земљу и развоју спорта.

Предраг Даниловић је нагласио да ће оваква заједничка сарадња Кошаркашког савеза Србије, Министарства омладине и спорта, Покрајинске владе и Града Новог Сада учинити да ово првенство буде реализовано успешно.

„Оваква подршка и заједничка организација доприносе добрим резултатима у организовању било којег спортског догађаја. Значајно је и што је ово такмичење у Новом Саду, који се показао као одличан домаћин у организовању значајних међународних спортских такмичења. Овде је 2005. године успешно било организовано светско првенство младих кошаркаша“, истакао је Даниловић указавши да је опредељење Кошаркашког савеза Србије увек био рад са младим играчима. Само прошле године, како је подсетио, наше три младе репрезентације су освојиле медаљу и ФИБА је то препознала и отуда смо добили организацију европског кадетског првенства за дечаке испод 16 година.

Поред Владимира Батеза и Предрага Даниловића конститутивној седници, на којој су донети план и програм организације европског првенства за кадете у кошарци, присуствовали су и чланови Организационог одбора: Дејан Томашевић, генерални секретар Кошаркашког савеза Србије, Дарко Удовичић, в.д. помоћника у Министарству омладине и спорта, Огњен Цвјетићанин, члан Градског већа за спорт и омладину Новог Сада, Дарко Каран, председник Кошаркаског савеза Војводине, Златко Болић, председник Кошаркашког савеза Новог Сада, Милорад Шушњић, начелник Полицијске управе у Новом Саду и Милан Јарић, директор ЈП “Спортски и пословни центар Војводина”.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs