Вести


Конференција о видљивости пројеката Европске уније

Нови Сад , 28. фебруар 2013.
-A A +AКонференција о видљивости пројеката Европске уније.

Нови Сад , 28. фебруар 2013. .

Нови Сад, 27. фебруар 2013. године - Конференција „Значај видљивости пројеката Европске уније", у заједничкој организацији Фонда „Европски послови" АП Војводине и Радио-телевизије Војводине одржана је у Скупштини Војводине. Конференцију је отворио покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски, а потом се присутнима обратила Ивана Ђурић из Канцеларије за европске интеграције.О улози Канцеларије Војводине у Бриселу и представљању текућих активности Фонда „Европски послови" АП Војводине говорио је Андрија Алексић. Независна консултанткиња Оливера Ђорђевић је одржала презентацију о важности видљивост ЕУ пројеката, док је о коришћењу средстава за постизање видљивости у пројектном менаџменту говорио Хуго А.М. ван Вегхел из Тара Интернатионал Цонсултинг д.о.о Нови Сад.


Представници РТВ Војводина, Растислав Дурман и Слободан Арежина, одржали су презентацију о Трансформацији пројеката у медијски садржај и потенцијалима РТВ у изради медијског садржаја о пројектима ЕУ. Параскеви Броуста, из ИЦЦС, Атина, је присутнима представила примере добре и лоше праксе у Грчкој, док је Александар Ћирин представио пример добре праксе Општине Вршац у коришћењу средстава из ЕУ фондова, као и Роберт Фејстамер који је представио пример добре видљивости европских пројеката Општине Кањижа.


На конференцији је емитована ТВ емисија "Путем еуропских фондова", Делегације ЕУ у Републици Хрватској, у којој су представљени примери добре праксе видљивости ЕУ пројеката у Републици Хрватској.На основу приоритета АП Војводине за имплементацију будућих пројеката, конференција је посвећена процедурама при спровођењу активности на подручју информисања, у циљу видљивости пројеката, као неизоставном концепту унутар сваког процеса спровођења пројекта.

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs