Вести


КЦВ добро опремљен и спреман за све ситуације, у „Бетанији“ од почетка епидемије рођено 426 беба

Нови Сад , 26. март 2020.
-A A +AКЦВ добро опремљен и спреман за све ситуације, у „Бетанији“ од почетка епидемије рођено 426 беба.

Нови Сад , 26. март 2020. .

И Клинички центар Војводине (КЦВ), и све друге здравствене установе у АП Војводини, располажу довољним количинама заштитне опреме за борбу против епидемије корона вируса, изјавила је данас директорка тог центра проф. др Едита Стокић.

„КЦВ је још на почетку епидемије у Кини, у свом плану рада предвидео набавку заштитне опреме неопходне за такве ситуације, па смо били спремни када је она почела и код нас. У току је и редовно снабдевање потребним материјалом и заштитном опремом и на нивоу нашег центра, али и на нивоу целе АП Војводине“, нагласила је проф. др Стокић.

Она је додала да КЦВ има и јасну стратегију функционисања у случају оболевања још већег броја грађана од корона вируса.

„Имамо прецизан план проширивања капацитета, стручан кадар и довољну количину медицинске опреме коју захтева таква епидемиолошка ситуација“, рекла је директорка КЦВ.

Према њеним речима, мере заштите од оболевања и ширења корона вируса стриктно се примењују на свим клиникама КЦВ које, и у новонасталим околностима, обављају своју функцију.

„На нашој Клиници за гинекологију и акушерство је, тако, од 6. марта када је у нашој земљи регистрован први случај корона вируса, рођено 426 беба“, прецизирала је проф. др Стокић.

Она је подсетила да се, у овом тренутку, на Клиници за инфективне болести КЦВ од корона вируса лечи 14 пацијента заражених корона вирусом, од чега се четири, због тешког општег стања, налазе на механичкој вентилацији.

„С обзиром на природу болести, мултидисциплинарни тим лекара и другог особља КЦВ код свих пацијената спорводи континуирани двадесетчетворочасовни мониторинг њихових виталних параметара“, закључила је проф. др Едита Стокић.

Ознаке: Корона вирус

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs