Вести


Мариника Тепић: Базични спортови морају да имају посебно место у систему школског спорта

Нови Сад , 04. јун 2015.
-A A +AМариника Тепић: Базични спортови морају да имају посебно место у систему школског спорта.

Нови Сад , 04. јун 2015. .

Велики број ученика од првог до шестог разреда окупио се данас на новосадском Стадиону „Карађорђе“ како би учествовали на 3. Школском првенству АП Војводине у атлетици. Такмичење које се одржава под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Савеза за школски спорт Војводине, једно је од најзначајних школских спортских такмичења, а за ђаке из готово свих војвођанских основних школа, освајање медаље на њему битније је од медаље на било ком клупском такмичењу.
Отврајући спортску манифестацију, која пре свега има за циљ промовисање спорта код најмлађих и што већи обухват деце, покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић, нагласила је колико је важно посебну пажњу посвећивати управо базичним спортовима.
„Израдом и усвајањем Стратегије за развој школског спорта у АП Војводини и Акционим планом који прати њену примену, Покрајински секретаријат за спорт и омладину отворио је ново поглавље војвођанског школског спорта и поставио га на приоритетно место у свом раду. Школски спорт је свакако један од најважнијих предуслова за стварање здравог и радно способног становништва сутра, а данас здраве деце. Баш због овога, војвођанско школско првенство у атлетици које се данас по трећи пут одржава је веома важно, јер окупља стварно невероватан број ђака са територије Баната, Срема и Бачке.
Атлетика, пливање и гимнастика, као базични спортови, а који су неретко потиснути у други план због лопташких спортова, најважнији су за развој наше деце, поготову основаца нижих разреда и они се морају посебно неговати и на њих се мора усмеравати посебна пажња. Ресорни секретаријат и Савез за школски спорт Војводине ће и у наредном периоду водити посебну бригу о овим спортовима, а кроз примену програма „Активне школе“ верујем да ћемо у томе и успети“, истакла је овом приликом Мариника Тепић.


Извор: ПС за спорт и омладину

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs