Вести


Мариника Тепић: Војводина треба да буде поносна на своју децу

Нови Сад , 01. јун 2015.
-A A +AМариника Тепић: Војводина треба да буде поносна на своју децу.

Нови Сад , 01. јун 2015. .

Иако је тек напунила једанеаст година Ања Антић из Новог Сада, већ је постала име које познаваоци музичке уметности са лакоћом препознају, како у Војводини, тако и у Републици Србији. Ова талентована девојчица свирајући обоу постиже невероватне резултате на готово свим такмичењима на којима учествује. Њу је у свом кабинету примила покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић, како би јој честитала на постигнутом резултату на Међународном такмичењу дрвених дувача у Пожаревцу, где је са освојених 100 бодова постала лауреат.

„Невероватно је колико је Војводина богата када је реч о талентованој деци, како у уметности, тако и у природним наукама, и наравно спорту. Кроз наш Фонд за таленте, континуирано помажемо овој даровитој деци током целе године, обезбеђивањем средстава за учешће на такмичењима, додатно усавршавање, куповином инструмената, специјалних учила и опремањем стручних кабинета. Њихове награде на републичким и међународним такмичењима су праве награде за нас, и потврда да је улагање у ове младе талентоване људе непроцењиво.

Успех Ање Антић треба да буде за пример свима, он показује да се рад и труд увек исплате, а податак да је она и одличан ђак значи да је она једно вредно дете на које треба да се обрати пажња и да се награди. Војводина има пуно овакве деце која у својим доменима постижу рад, а Покрајински секретаријат за спорт и омладину их континуирано прати, помаже и награђује.“

Ања Антић ђак је Основне школе „Јован Поповић“, обоу свира три године у класи професорице Љиљане Сегеди и члан је оркестра „Лимански бећари“ под руководством Флоријана Балажа који су наступали на културним манифестацијама као што су Змајеве дечије игре, Улични свирачи, Ноћ музеја, а имали су и солистичке концерте у Ечки, Суботици и Руми.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs