Вести


Мариника Тепић: За спортске манифестације од интереса за АП Војводину смо издвојили 10 милиона динара

Нови Сад , 24. март 2016.
-A A +AМариника Тепић: За спортске манифестације од интереса за АП Војводину смо издвојили 10 милиона динара.

Нови Сад , 24. март 2016. .

Одржавање великих спортских приредби у Војводини, не само да има такмичарски значај за наше и светске спортисткиње и спортисте, већ је постао и део имиџа саме Покрајине. У прилог томе говори и податак да је на Конкурс за организацију међународних спортских приредби Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, стигло скоро деведесет захтева. Водећи се величином и значајем самог такмичења, бројем учесника, земаља, традицијом спортске гране на овим просторима, одлучено је да се подржи 30 међународних спортских приредби од интереса за АП Војводину, у укупном износу од 10 милиона динара.

Уручујући уговоре представницима спортских организација, Покрајинска секретарка за спорт и омладину, госпођа Мариника Тепић истакла је да је, иако је ове године мањи буџет за све конкурсе у области спорта, неправедно да у олимпијској години изостане подршка ове врсте.
„Користим ову прилику да честитам свима који ће ове године бити домаћини спортисткињама и спортистима из целог света, са надом да ће сви бити задовољни и атмосфером и резултатима, али и утисцима које ће понети из Војводине. Оно што је можда још и важније јесте популаризација и упознавање младих са овим спортским гранам у својим срединама. Остали смо доследни у конкурсним захтевима и сигурни смо да ће нас спортисти разумети јер се сам спорт увек заснива на правилима, тако да нисмо разматрали захтеве који нису задовољили било коју врсту конкурсних критеријума.

С обзиром да нас ове године очекује и највећа спортска манифестација – Олимпијске игре, молим вас да свим вашим представницима пренесете да пуним срцем навијамо за наше Војвођане“.


Извор: ПС за спорт и омладину

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs