Вести


Мариника Тепић: Посебну пажњу смо усмерили на развој школске спортске инфраструктуре у руралним срединама

Нови Сад , 11. септембар 2015.
-A A +AМариника Тепић: Посебну пажњу смо усмерили на развој школске спортске инфраструктуре у руралним срединама.

Нови Сад , 11. септембар 2015. .

Ђаци Основне школе „Моше Пијада“ у малом банатском селу Иванову од данас имају прилику да користе и фудбалски терен са вештачком травом, чију изградњу је финансирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину, а све у циљу развоја школског спорта на територији АП Војводине. У постављање овог терена, који ће моћи да користе сви ученици и наставници ове школе, уложено је скоро 4 милиона динара, али како је на свечаном отварању истакла ресорна секретарка Мариника Тепић, бављење физичком културом је толико важно да оно заправо нема цену.
„Увек истичем да ми нисмо новосадски секретаријат, већ покрајински, за целу Војводину, и због тога увек водимо рачуна да све наше војвођанске општине, градови и нарочито села, подједнако буду заступљени када су оваква улагања у питању. Посебно ми је драго што је школа у Иванову једна од многих који су добили мини пич терен са вештачком травом, јер се кроз праксу показало да ове терене ђаци посебно воле пошто на њима, осим фудбала, могу да се практикују и други мали спортови,“ рекла је Мариника Тепић.
„Иначе, улагање у школску спортску инфраструктуру један је од најважнијих сегмената Стратегије развоја школског спорта у АП Војводини и Акционог плана за њено спровођење. Кроз реализацију ове Стратегије чинимо све што је у нашој моћи да свој војвођанској деци обезбедимо што боље услове за бављење физичким активностима, а самим тим унапредимо и њихово здравље. Живимо у времену када је спорт постао социјална категорија, а то не смемо да дозволимо, и зато морамо урадити све да и деци из Иванова, из Банатског Брестовца, Омољице, Старчева и осталих села широм Војводине, обезбедимо исте услове као што имају она из већих градова", истакла је секретарка Тепић.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs