Вести


Мариника Тепић: Све школе су нам подједнако важне

Нови Сад , 07. април 2016.
-A A +AМариника Тепић: Све школе су нам подједнако важне.

Нови Сад , 07. април 2016. .

Да је Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, свако дете подједнако важно, било да оно живи у селу или граду, показује и то да је данас на отвореним теренима Соколског друштва „Војводина“ организована презентација сетова справа и реквизита који су намењени војвођанским основним школама које немају фискултурну салу. У друштву директора ових школа, ресорна секретарка Мариника Тепић истакла је да је ово данас велика ствар за све школарце који у својим школама немају прилику да се на адекватан начин баве физичком активношћу, а што је једна од најважнијих ствари у њиховом одрастању.

„Када смо прошле године, на овом истом месту, поделили први турнус ових реквизита, обећали смо да ћемо то урадити поново и то за оне још угроженије школе, односно за њихова подручна одељења, која наставу физичког васпитања спроводе у адаптираним просторима. Управо због њих нам је било веома важно да то обећање и испунимо, да препознамо свако војвођанско дете и на тај начин искључимо сваки облик дискриминације. Све оно што имају деца по градовима, једноставно морају да имају и деца на селу, а поготову када је реч о условима за њихов правилан развој и здраво одрастање.

Такође, поносни смо што смо успели да обезбедимо баш ове савремене и вишенаменске реквизите, јединствене у целој Србији. Остали смо доследни, као и у протеклим годинама, и још једном показали да школски спорт мора да буде приоритет свима нама.“

За сетове разноврсних спортских реквизита које су добиле 66 војвођанске основне школе Покрајински секретаријат за спорт и омладину издвојио је 15 милиона динара.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs