Вести


Мариника Тепић: Циљ нам је да све војвођанске школе постану „активне“

Кикинда , 28. мај 2015.
-A A +AМариника Тепић: Циљ нам је да све војвођанске школе постану „активне“.

Кикинда , 28. мај 2015. .

Кикиндске основне школе „Свети Сава“ и „Јован Поповић“ од данас могу да се похвале да су постале „Активне школе“ јер им је данас покрајинска секретарка за спорт и омладину, Мариника Тепић уручила сертификате којима су оне и званично постале школе у којима се води посебна брига о физичкој активности и здрављу свих ђака. Програм „Активне школе“ којим је ове године обухваћено осам војвођанских основних школа је саставни део Стратегије развоја школског спорта у АП Војводине, коју је војвођанска Скупштина усвојила свим подигнутим рукама.

Уручујући сертификате школама, секретарка Тепић истакла је велики искорак у основношколском систему увођењем овог јединственог програма у читавој Републици Србији.

„Програм „Активне школе“ не представља само слово на папиру, он представља велику промену у основношколском образовању када је реч о здрављу свих ученика школа које су у овом програму. Здрава исхрана, физичка активност током малих и великих одмора, већи број спортских секција, чине ове школе „активнијим“ од других. Родитељи који буду уписивали своју децу у „Активне школе“ знаће да су њихова деца на месту у којима ће се посебно водити рачуна о здравим стиловима живота и здрављу, што свима нама треба да буде приоритет јер живимо у времену у коме се о томе води све мање и мање рачуна.

Такође, школе које су у овом програму, имаће и посебан статус у нашем Секретаријату јер овим сертификатима они доказују да је школски спорт, који је последњих година и приоритет Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, подигнут на ниво на ком би требао да буде у свим школама. Ове школе светли су пример како се треба бавити физичким васпитањем у систему образовања. Општина Кикинда треба да буде поносна што има школе у којима се овако лепо радити.“

Ресорна секретарка је потом обишла и Спортски центар „Језеро“ где је обишла комплекс отворених базена и велики мултифункционални терен који је прошле године са нешто више од 2 милиона динара финансирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs