Вести


Милићевић: Велико интересовање инвеститора за улагање у Војводини и Србији

Минхен , 08. октобар 2019.
-A A +AМилићевић: Велико интересовање инвеститора за улагање у Војводини и Србији .

Минхен , 08. октобар 2019. .

Делегација АП Војводине, коју предводи потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, борави на Сајму „Expo Real 2019“ у Минхену, где девет војвођанских градова и општина представља потенцијале за улагање.

Потпредседник Милићевић је истакао да је „Expo Real“ право инвестиционо тржиште на којем АП Војводина има шта да покаже.

„Према ономе што су војвођански градови и општине представили на овогодишњем сајму, видимо да је направљен додатни искорак у презентовању наших инвестиционих потенцијала“, казао је Милићевић и нагласио да постоји велико интересовање за инвестирање у Војводини и Србији.

„У АП Војводини имамо добре услове за инвестирање. Покрајинска влада је у протекле три и по године улагала у радне и пословне зоне и њихово инфраструктурно опремање, и то даје резултате“, нагласио је Милићевић.

Он је додао да постоје конкретне најаве за веома важне инвестиције у појединим локалним самоуправама у Војводини.

„Данас смо разговарали са представницима велике светске компаније која се бави производњом електромотора. Ради се о инвестицији вредној преко 200 милиона евра, која би у петогодишњем периоду обезбедила посао за три хиљаде радника“, рекао је Ђорђе Милићевић.

Другу годину заредом АП Војводина представља своје инвестиционе потенцијале на Сајму „Expo Real“. Уз подршку Покрајинске владе и Развојне агенције Војводине, а на основу Споразума о заједничком наступу на међународним сајмовима, ове године у Минхену потенцијале за улагање представљају градови Зрењанин, Кикинда, Нови Сад, Панчево, Вршац, Сремска Митровица, Суботица и Сомбор, као и општина Пећинци.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs