Вести


Милићевић и Пастор на прослави десет година пословања компаније Japan Tobacco International у Сенти

Сента , 06. октобар 2016.
-A A +AМилићевић и Пастор на прослави десет година пословања компаније Japan Tobacco International у Сенти.

Сента , 06. октобар 2016. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор присуствовали су данас, у Сенти, прослави поводом десет година пословања компаније Japan Tobacco International (ЈТИ) и шест деценија постојања фабрике дувана у том месту.

Заједно са председником Владе Републике Србије Александаром Вучићем, Милићевић и Пастор су разговарали са руководством и обишли погон фабрике, која је током деценије успешног пословања учетворостручила број радних места у односу на период пре куповине фабрике, док је тржишни део утростручен, са седам одсто на 21 одсто.

Током десеније пословања у Србији, допринос компаније ЈТИ буџету кроз порезе, акцизе и друга плаћања износи 1,3 милијарде долара. Такође, ЈТИ обезбеђује посао за више од 1.000 узгајивача дувана, чланова њихових породица и сезонских радника.

У фабрику у Сенти уложено је 2,7 милиона долара током 2016. године како би се додатно проширили капацитети за производњу цигарета и обраду дувана, што је само део од 170 милиона долара колико је инвестирано у претходних десет година.

Од куповине Дуванске индустрије Сента 2006. године, компанија ЈТИ је модернизовала производне погоне и покренула производњу и извоз цигарета у Црну Гору, Босну и Херцеговину, Македонију, Хрватску и Албанију, као и извоз дувана у ЕУ. Вредност извоза од 2006. до краја 2015. године износила је 174 милиона долара.

Захваљујући хуманитарним пројектима и добровољном раду запослених, ЈТИ је добитник престижне награде ВИРТУС за 2015. годину за допринос локалној заједници.

Прослави десетогодишњице пословања компаније ЈТИ у Србији присуствовали су и министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић, председник и генерални директор ЈТИ Томас Мек Кој и амбасадор Јапана у Србији Ђуићи Такахара.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs