Вести


Милићевић и Филатов: Јачање директне привредне сарадње српских и руских регија

Нови Сад , 01. фебруар 2018.
-A A +AМилићевић и Филатов: Јачање директне привредне сарадње српских и руских регија .

Нови Сад , 01. фебруар 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас делегацију Орловске области у Руској Федерацији коју у вишедневној посети Србији предводи заменик председника Владе Орловске области Сергеј Филатов.

Милићевић и Филатов су оценили да изузетно добре политичке односе Републике Србије и Руске Федерације, треба искористити и за јачање директне привредне сарадње српских и руских регија.

Истакнуто је да АП Војводину и Орловску област повезује доста сличности у привредним делатностима које доминирају у двема регијама, што отвара могућност за сарадњу посебно у сферама трговине, пољопривреде, металске индустрије, те у сектору информационих технологија. Сарадња је могућа, како су Милићевић и Филатов нагласили, и у области образовања и науке, кроз повезивање наших универзитета и научноистраживачких институција.

Разговарано је и о могућностима изградње логистичког дистрибутивног центра који би био смештен у Орловској области из које би се у том делу Русије пласирали производи из Србије.

Потпредседник Милићевић је позвао инвеститоре из Русије да улажу у Србију и АП Војводину, где, како је нагласио, могу наћи повољне и стабилне услове за своје улагање и спремност на отворену сарадњу.

У разговору је истакнуто и да српски и руски народ спаја велико пријатељство, традиција и историја, што доприноси продубљивању сарадње у области културе.

Састанку су присуствовали покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић, представници универзитета и научноистраживачких института у Орловској области.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs