Вести


Милићевић и Цвијановићeва оценили да је сарадња АП Војводине и Српске све конкретнија

Бањалука , 24. октобар 2019.
-A A +AМилићевић и Цвијановићeва оценили да је сарадња АП Војводине и Српске све конкретнија .

Бањалука , 24. октобар 2019. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић састао се у Бањалуци, током дводневне посете, са председницом Републике Српске Жељком Цвијановић, са којом се сагласио да је, у светлу укупно добрих политичких односа Србије и Српске, у протеклом периоду учињен корак напред у конкретизовању сарадње АП Војводине и Српске у бројним областима, те да постоји простор да се она додатно унапреди.

Милићевић и Цвијановићева су оценили да су Протоколом о сарадњи, који су АП Војводина и Српска потписале пре две године у Новом Саду, отворена врата за динамичнију привредну размену и јачање сарадње у областима здравства, образовања, културе и научних истраживања.

Потпредседник Милићевић и председница Цвијановић сагласили су се да је заједнички наступ на сајмовима, који је данас конкретизован споразумом о сарадњи, формула за успех, те да ће додатно допринети презентовању привредних и туристичких потенцијала АП Војводине и Српске.

Председница Цвијановић је истакла да подршка коју Србија пружа Српској никада није била већа, те да је видљива у свакодневном животу грађана Српске.

Милићевић је нагласио да снажним политичким односима Србије и Српске, АП Војводина даје свој допринос кроз бројне активности.

„Ти политички односи су на највишем нивоу и стварају простор да можемо да реализујемо и овакве пројекте као што је заједнички наступ на сајмовима“, нагласио је Милићевић и додао да је договорена даља конкретизација сарадње у областима образовања, културе и спорта.

Током боравка делегације АП Војводине у Бањалуци потписан је Споразум о заједничким наступима Покрајинске владе и Владе Српске на водећим међународним инвестиционим сајамским манифестацијама, с циљем да се на тржишту што успешније представе привредни и туристички потенцијали АП Војводине и Српске.

Документ су у Влади Српске, у присуству потпредседника Покрајинске владе Ђорђа Милићевића, потписали покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић.

Милићевић је још додао да се током 2020. године очекује прво обједињено представљање потенцијала АП Војводине и Српске на великим инвестиционим сајмовима.

Министар Петричевић је казао да ће искуство АП Војводине са учешћем на сајмовима бити корисно за Српску у припреми њених наступа на сајмовима и у привлачењу потенцијалних инвестиција. Он је додао да ће ускоро бити формирани тимови који ће радити на припреми предстојећих заједничких наступа.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs