Вести


Милићевић: Покрајина и Град Суботица заједно реализују велике пројекте

Суботица , 27. март 2018.
-A A +AМилићевић: Покрајина и Град Суботица заједно реализују велике пројекте .

Суботица , 27. март 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић оценио је данас приликом радне посете Суботици, да је у протекле готво две године сарадња Покрајинске владе и тог града била веома успешна и плодотворна.

Милићевић је на састанку са градоначелником Суботице Богданом Лабаном и његовим сарадницима разговарао о даљим правцима сарадње у бројним областима, с акцентом на развоју привредних и туристичких потенцијала Суботице и Палића.

„У протеклом периоду Покрајинска влада је уложила више од 900 милиона динара у бројне инвестиције у Суботици, међу којима су Суботичко позориште, набавка ангио-сале, комуналнa и саобраћајнa инфраструктурa“, истакао је Милићевић и додао да се многи од тих пројеката реализују у сарадњи Покрајине, Републике и Града Суботице.

Након састанка, потпредседник Милићевић и градоначелник Лабан, заједно са покрајинским секретаром за високо образовање и научноистраживачку делатност Зораном Милошевићем и покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом, обишли су Студентски центар где су заједничким улагањем Покрајинске владе, Владе Србије и Града Суботице, у већем делу реконструисани тоалети и собе и урађена нова расвета у мензи. Ти радови су коштали преко 15 милиона динара.

„Наставићемо са улагањима у објекте образовања, студентског и ученичког стандарда, јер смо то препознали као један од приоритета“, казао је Милићевић.

Он је додао да се значајна средства улажу у реконструкцију основних школа и спортских терена, међу којима је спортски терен у Основној школи „Јован Микић“ у Суботици, за чију обнову је Покрајина издвојила два милиона динара.

„Покрајинска влада је у 2017. години определила близу 90 милиона динара за школске спортске терене, и верујем да ће ове године тај износ бити преко 100 милиона. Тиме покушавамо да у свих 45 локалних самоуправа, у свим основним и средњим школама, створимо боље услове за бављење деце спортом“, истакао је Милићевић.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан истакао је да су, уз подршку Покрајине, у Суботици реализовани значајни пројекти у обнови школа и изградње спортских терена, уз напомену да је пре месец и по дана завршена реконструкција једне од највећих школа у том граду - ОШ „Соња Маринковић“.

„Све што се у нашем граду ради на развоју инфраструктуре и саобраћаја, завршетку капиталних пројеката, сада смо у прилици да, уз подршку Покрајине и Републике, заједнички реализујемо“, рекао је Лабан.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs