Вести


Милићевић: Покрајина наставља да улаже у објекте образовања у општини Кула

Сивац , 13. децембар 2018.
-A A +AМилићевић: Покрајина наставља да улаже у објекте образовања у општини Кула.

Сивац , 13. децембар 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас уговор о додели 7,9 милиона динара, које је Покрајинска влада обезбедила за изградњу "топле везе" између објекта Основне школе "20. октобар" у Сивцу и фискултурне сале. Тиме ће се решити вишедеценијски проблем сивачких основаца, који су прелазили око 70 метара преко школског дворишта, до фискултурне сале.

"У изградњу и обнову скоро 200 објеката образовних установа широм Војводине, у протекле две и по године, из покрајинског буџета је уложено преко милијарду динара. То говори о озбиљној намери Покрајинске владе да се побољшају услови за школовање ученика и рад образовних институција“, казао је Милићевић и додао ће се и убудуће наставити са улагањем у школске објекте, који годинама нису обнављани.

Милићевић је додао да инвестициони циклус Покрајинске владе у општину Кула, у претходних две и по године, износи више од 600 милиона динара. Он је истакао и добру сарадњу са руководством општине, која даје добре резултате у привредном и економском смислу, кроз реализацију бројних заједничких пројеката у области инфраструктуре, али и у областима здравства, заштите животне средине, спорта.

Председник Привременог органа општине Кула Велибор Милојичић захвалио се Покрајинској влади што је препознала важност решавања проблема који сивачки ђаци имају већ 45 година. Он је навео и да очекује да ће се добра сарадња са покрајинском администрацијом наставити.

Директор ОШ "20. октобар" Ференц Лендак казао је да ће око 300 основаца убудуће имати комфорније услове за бављење физичким васпитањем, спортским активностима, као и ваннаставним секцијама, које се свакодневно одвијају у сали.

Додели уговора присуствовао је и заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Милан Ковачевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs