Вести


Милићевић: Покрајинска влада негује очување идентитета мањинских и локалних заједница

Нови Сад , 17. новембар 2017.
-A A +AМилићевић: Покрајинска влада негује очување идентитета мањинских и локалних заједница.

Нови Сад , 17. новембар 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је вечерас представнике асоцијације МИДАС и организаторе „Прве Европске конференције посвећене мањинским и локалним медијима“ која је одржана у Новом Саду.
Поздрављајући учеснике конференције, Милићевић је истакао да су Србија и АП Војводина право место за одржавање овакве конференције због своје вишејезичности и вишенационалности и додао да Покрајинска влада снажно подржава и с посебном пажњом негује очување идентитета мањинских заједница и у области информисања.
„ У 2017.години, из буџета АП Војводине за подршку информисању на језицима националних мањина укупно је издвојено 275 милиона динара, од чега се највећи део издваја за штампана издања која излазе на 8 мањинских језика“ истакао је Милићевић.
Он је додао да је изузетно важан сегмент јавног информисања Јавни сервис Војводине кроз рад 10 редакција националних мањина који не преводе програм производен на српском језику већ произдводе програм на својим језицима“ рекао је Милићевић.
Он је нагласио и да се медији на језицима националних мањина не подржавају само на покрајинском, него и на националном и локалном нивоу.
Циљ дводневне конференције био је унапређење информисања мањинских и локалних заједница и интеркултурног дијалога између њих, који доприноси њиховом развоју и бољој интеграцији у јавности, како би мањински и локални медији постали значајан чинилац квалитетнијег извештавања.
Мидас je асоцијација која је основана 2001.године и окупља 28 листова који на језицима националних мањина излазе у 13 европских земаља. Члан те асоцијације из АП Војводине је „Мађар Со“.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs