Вести


Милићевић: Покрајинска влада ће увек бити партнер у оним акцијама које имају за циљ бригу о локалним заједницама

Нови Сад , 28. новембар 2017.
-A A +AМилићевић: Покрајинска влада ће увек бити партнер у оним акцијама које имају за циљ бригу о локалним заједницама.

Нови Сад , 28. новембар 2017. .

У Пословном центру НИС у Новом Саду, вечерас су представљени резултати програма „Заједници заједно“, којим ова компанија већ девет година помаже развој локалних заједница, подржавајући пројекте који доприносе побољшању квалитета живота средина у којима НИС послује.

Свечаности су присуствовали генерални директор компаније НИС Кирил Тјурдењев, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, градоначелници и председници 11 градова и општина у којима НИС обавља своју делатност: Београд, Нови Сад, Чачак, Ниш, Панчево, Зрењанин, Кикинда, Кањижа, Србобран, Житиште и Нови Бечеј, као и носиоци и корисници пројеката који су реализовани у претходном периоду.

Обраћајући се присутним учесницима свечаности, потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић је истакао да НИС, као једна од најуспешнијих енергетских компанија у овом делу Европе, има одговоран однос према срединама у Србији у којима послује и да се та, како је рекао, људска страна компаније, показује у вишегодишњем континуитету.

„Програмом „Заједници заједно“, који НИС од 2009. године спроводи сваке године, на територији АП Војводине подржано је 758 пројеката и уложено више од 735 милиона динара у развој културе, науке, образовања, екологије, јавног здравља, социјалне заштите и спорта. Ови подаци недвосмислено говоре о томе да НИС, као велика компанија, све то време није бринула само о себи, о свом тржишном позиционирању и профиту, већ је бринула и о срединама у којима делује. Заједно са локалним самоуправама, трудила се да помогне решавању проблема грађана у тим локалним заједницама,“ рекао је Милићевић.

Он је још рекао да Покрајинска влада и НИС имају и један заједнички пројекат - „НИС шансу“. За његову реализацију су, само у 2017. години, АП Војводина и НИС издвојили свако око 33 милиона динара за запошљавање младих, талентованих кандидата са завршеним факултетом и без радног искуства.

Милићевић је на крају излагања нагласио да ће Покрајинска влада увек бити партнер у оним акцијама које имају за циљ бригу о локалним заједницама и њиховим житељима.

Генерални директор НИС Кирил Тјурдењев рекао је да НИС већ девет година није само велики пословни систем који производи и продаје, већ добар корпоративни грађанин, блиски комшија и пријатељ који доприноси развоју 11 општина и градова у Србији.

„Са великим поносом гледамо како идеје и пројекти постају реални у срединама са којима сарађујемо. Када кажемо да је то наше стратешко опредељење, онда значи да ћемо подржати овај програм и да ћемо га ширити и развијати“, рекао је Тјурдењев и додао да ће програм „Заједници заједно“ наредне године обухватити и Пожаревац.

Вечерас је представљено свих 11 градова и општина које су обухваћене програмом, као и пројекти и средства уложена у њихов развој у протеклих девет година. Присутнима су се обратили градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, Ниша Дарко Булатовић и заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs