Вести


Милићевић: Покрајинска влада ће увек подржавати скупове који баштине традицију и културу различитих крајева

Буковац , 17. јун 2017.
-A A +AМилићевић: Покрајинска влада ће увек подржавати скупове који баштине традицију и културу различитих крајева.

Буковац , 17. јун 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, присуствовао је данас, у Буковцу, седамнаестом по реду Завичајном збору-косидба, спортско-културној манифестацији, чији је циљ очување крајишке традиције и културе.

Традиционалној манифестацији, коју су организовали Завичајно удружење „Мањача“ и Савез крајишких удружења, присуствовао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, представници Владе Републике Српске и други гости.

Поздрављајући организаторе и учеснике Завичајног збора, потпредседник Милићевић је нагласио да ће Покрајинска влада увек подржавати скупове који баштине традицију и културу различитих крајева. Јер, управо по томе је препозната Војводина, као и цела Србија, по богатству различитости.

„Војводине је део Србије у којем се негује заиста богат спектар различитости, а том спектру Крајишници дају посебну боју. То је боја снаге, одлучности, предузимњивости и љубави према свом народу, својој земљи, и, наравно, оданости свом пореклу и свом завичају“, казао је потпредседник Милићевић.

Он је додао да без обзира на то где га путеви судбине одвели, а нико као Крајишници не зна колико су они непредвидиви, завичај никада не умире у човеку, напротив.

„Баш зато је важно да никада не заборавимо ко смо и одакле смо потекли. И, баш зато су значајни скупови попут овог Завичајног збора, који нас подсећа на старе вештине и старе обичаје које су, вековима, неговали наши преци, на витешка надметања у традиционалним дисциплинама, на звуке гусала или двојница, на традиционалне игре и песме“, истакао је потпредседник Милићевић захваливши се Крајишницима што негују традицију која нам служи на понос и што истрајавају у њеном чувању.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин нагласио је да су Крајишници донели у Србију и покрајину Војводини најбоље што су имали.

„Крајишници су дали прилику Србији и Војодини да буду поносне на честите и добре људе који су отхранили своје пориодице“, казао је минстар Вулин додајући да српски народ треба да чува различитости које је градио живећи на различитим просторима.

У оквиру манифестације, током целог дана су организоване спортско-витешке дисциплине, богат културно - забавни програм, такмичење у кошењу траве и друго.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs