Вести


Милићевић примио генералног конзула Црне Горе у Србији и директора Јадранског сајма у Будви

Нови Сад , 26. јануар 2018.
-A A +AМилићевић примио генералног конзула Црне Горе у Србији и директора Јадранског сајма у Будви.

Нови Сад , 26. јануар 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић примио је данас генералног конзула Црне Горе у Србији Миодрага Канкараша и директора Јадранског сајма у Будви др Рајка Бујковића и са њима разговарао како проширити иначе добро сарадњу Србије и Црне Горе, кроз конкретне пројекте и презентацију на сајамским манифестацијама у области пољопривреде, информационих технологија и туризма, чему су иницијални подстрек дали „Дани Војводине“ у Подгорици из октобра прошле године.

У разговору је констатовано да постоји изражен интерес да се у ширем региону припреми комплементаран привредни, пословни и туристички амбијент, као и туристички производи, како би се заједнички иступало на страним, великим и захтевним тржиштима, а сајмови су ту да такве активности поспеше и представе.

На позив да излагачи из Војводине учествују на овогодишњим манифестацијама Јадранског сајма, који обележава 50 година постојања, потпредседник Милићевић је рекао да Покрајинска влада има интереса да подржи организовање учешћа представника из Војводине на сајмовима хране и туризма у марту, као и на сајмовима грађевинарства, енергетике и воде, који се у Будви одржавају у септембру.

Посебно је изражен интерес да се на Јадранском сајму одржи и манифестација „Сајам науке и привреде“ која је установљена крајем прошле године са циљем да научна и истраживачка достигнућа своју примену добију у привреди, као да се фирме из ИТ сектора представе у Црној Гори.

Данашњем састанку у Покрајинској влади присуствовао је и помоћник покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Дракулић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs