Вести


Милићевић примио мађарског амбасадора и привреднике из Мађарске

Нови Сад , 05. децембар 2017.
-A A +AМилићевић примио мађарског амбасадора и привреднике из Мађарске.

Нови Сад , 05. децембар 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић одржао је данас састанак са амбасадором Мађарске Атилом Пинтером и групом пословних људи из Мађарске, који су заинтересовани да улажу у Републику Србију, а пре свега, у пројекте везане за третирање отпада и отпадних вода у покрајини.

Амбасадор Пинтер и потпредседник Милићевић сагласили су се да су изузетно добри политички односи две земље који имају узлазни тренд, добра основа за даљу привредну сарадњу.

Привредници из Мађарске су изразили заинтересованост за улагање у АП Војводини, пре свега у области комуналне инфраструктуре.

Милићевић је нагласио да је АП Војводина отворена за нова улагања, као и да постоји потреба за третирањем комуналног отпада и отпадних вода на територији АП Војводине.

Он је додао да су локалне самоуправе надлежне за такве инфраструктурне пројекте, те да ће их Покрајинска влада подржати и помоћи у решавању проблема у тој области.

„Покрајинска влада показала је и показује отвореност према домаћим и страним инвеститорима који су спремни да улажу у нове пројекте у конкурентној атмосфери, кроз поштовање отворених јавних процедура“, рекао је потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић.

На састанку је било речи и о другим великим пројектима у АП Војводини, који су у припреми и чија се реализација очекује у наредним годинама.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs