Вести


Милићевић: Све значајнија подршка војвођанским пчеларима

Нови Сад , 22. јун 2018.
-A A +AМилићевић: Све значајнија подршка војвођанским пчеларима.

Нови Сад , 22. јун 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас војвођанским пчеларима 108 уговора укупне вредности 36,5 милиона динара намењених за набавку нових пчелињих друштава и опреме за пчеларство.

Милићевић је нагласио да ће подстицаји Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство намењени пчеларима сигурно допринети модернизацији у производњи меда, и омогућити пчеларима да са квалитетнијим производима изађу на домаће и страно тржиште.

Он је нагласио да су Влада Србије и Покрајинска влада препознале стратешки значај пољопривреде, али и производње и прераде хране, те да се у том сегменту може много постићи улагањем у модернизацију производње.

„Да је пољопривреда наш велики потенцијал говори и податак да ове године имамо никада већи аграрни буџет у Војводини, који након ребаланса износи 8,3 милијарде динара“, нагласио је потпредседник Милићевић.

Он је навео да су улагања у пољопривреду велика, о чему, између осталог, говоре и улагања у водопривреду где се тренутно реализује 11 великих инвестиција широм Војводине.

„Верујем да ћемо улагањем у инфраструктуру створити предуслове да пољопривреда и, у укупном смислу, прехрамбена индустрија, много више доприноси економском развоју Србије и наше покрајине“, казао је потпредседник Милићевић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић нагласио је да је у претходне две године континуирано повећаван буџет за инвестиције у пчеларство, те да за је ту меру у овој години обезбеђено 20 милиона динара из покрајинског буџета.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs