Вести


Милићевић уручио покрајинске награде „Таленти 2018“ даровитим ученицима и њиховим менторима

Нови Сад , 17. децембар 2018.
-A A +AМилићевић уручио покрајинске награде „Таленти 2018“ даровитим ученицима и њиховим менторима.

Нови Сад , 17. децембар 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, заједно са покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом, уручио је данас даровитим ученицима традиционалне покрајинске награде и признања „Таленти 2018“. Награђени су ученици основних, средњих и музичких школа који су постигли прва места на републичким и међународним такмичењима, у областима науке, технике, уметности и језика, као и њихови ментори.

„Будите поносни на ваше успехе и немојте да одустанете од пута знања којим већ храбро корачате“, рекао је потпредседник Милићевић на свечаности уручења награда у Покрајинској влади и, такође, истакао и заслуге наставника и професора у њиховој посвећености даровитим ђацима, као и подршку родитеља који су, како је рекао, били стабилан ослонац својој деци.

Милићевић је још додао да ће ова Покрајинска влада наставити да буде подршка свима који улажу у знање, јер је то вредност од које зависи наша заједничка будућност.

„Зато смо у последњих две и по године уложили преко милијарду динара у објекте образовних установа широм Војводине и више од 500 милиона динара у високошколске установе. Желимо да изградњом нових школа и темељном обновом постојећих образовних објеката, обезбедимо боље услове за наставу и подигнемо квалитет образовања на виши ниво. И у наредној години наставићемо да улажемо у образовне установе, јер желимо свима да пружимо могућност, било где да живите у Војводини, да имате једнаке услове за стицање нових знања“, казао је потпредседник Милићевић.

Честитајућу надареним ученицима и њиховим менторима на врхунским резултатима постигнутим на такмичењима у земљи и иностранству, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез је рекао да је ове године повећан фонд за награђивање.

„Поносни смо на чињеницу што је ове године додељено највише награда ученицима и менторима од када ово признање постоји“, изјавио је Батез.

Осам даровитих ученика је добило специјалне дипломе с новчаним наградама од по 52 хиљада динара, 81 ученик дипломе с новчаним износима од по 28,5 хиљада динара и 88 ментора дипломе и новчане награде од по 14,1 хиљада динара. Дипломе и похвале добили су још три хора, два оркестра и похвалнице 172 ученице и ученика.

Свечаности је присуствовао и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Михаљ Њилаш.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs