Вести


Милићевић: Јединство, слога и сарадња Србије и Српске

Нови Сад , 06. септембар 2018.
-A A +AМилићевић: Јединство, слога и сарадња Србије и Српске.

Нови Сад , 06. септембар 2018. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обратио се вечерас на Тргу слободе у Новом Саду на манифестацији „Дани Српске у Србији“, у оквиру које је одржан концерт културно-уметничких друштава „Стазама завичаја“.

Том приликом потпредседник Милићевић је изјавио су кључне речи за однос Србије и Српске – јединство, слога и сарадња.

„Манифестација „Дани Српске у Србији“ је израз јединства грађана Србије и Српске, једног те истог народа с обе стране Дрине, једног бића. Истовремено је и израз изузетних, никада бољих односа државе Србије и Републике Српске“, казао је потпредседник Милићевић.

Он je додао да је Покрајинска влада здушно подржавала ову манифестацију, те да ће са том подршком наставити и убудуће, уз уверење да ће „Дани Српске у Србији“, сваке године бити све масовнији, јер на најбољи могући начин обогаћују Нови Сад, Војводину и Србију, кроз програм који завичајна удружења приказују, уз чување културе и традиције крајева из којих су дошли.

Министар здравља и социјалне заштите у Влади Српске Драган Богданић захвалио се Покрајинској влади и Граду Новом Саду на подршци за организовање ове манифестације.

Он је додао да је Српска захвална Србији на подршци и помоћи у бројним областима, од привреде, здравства, образовања до културе.

„Ми смо загледани у Србију и њену снагу, јер је привредно јака и добро организована Србија гарант стабилности Републике Српске“, навео је Богданић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је казао да је тешко рећи ко је домаћин, а ко гост на манифестацији „Дани Српске у Србији“.

„То је потврда да Србија и Српска имају чврсте економске, политичке, инфраструктурне и културне везе, али да најјачу везу чине наши људи с обе стране Дрине“, рекао је градоначелник Вучевић.

Више од 300 учесника из културно-уметничких друштава из Бања Луке, Соколца, Требиња, Вуковара, Новог Сада, Младенова, Челарева и Накова приказали су своје традиционалне игре, ношње и обичаје.

Концерт су организовали Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине и Представништво Републике Српске у Србији, уз подршку Покрајинске владе и Града Новог Сада.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs