Вести


Милићевић: Kвалитетним мерама до бољих економских резултата

Нови Сад , 29. јун 2017.
-A A +AМилићевић: Kвалитетним мерама до бољих економских резултата.

Нови Сад , 29. јун 2017. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић данас је уочи прве седнице новоизабране Скупштине Привредне коморе Војводине, истакао представницима медија, да је реч о доброј прилици да Покрајинска влада још једном пружи подршку раду Привредне коморе Војводине и раду јединственог привредног коморског система.

„Сви ми заједно, Републичка влада, Покрајинска влада и Привредна комора, као и друга удружења и асоцијације привредника, смо на истом задатку. То је економско оснаживање Републике Србије и Аутономне покрајине Војводине и мислим да резултати говоре да смо на добром путу“, нагласио је Милићевић.

Потпредседник Покрајинске владе је подсетио да бруто друштвени производ у Србији расте, незапосленост пада, те да су исто тако показатељи добри и када је реч о АП Војводини. Милићевић је истакао да је то у складу са политиком Покрајинске владе, која је приликом свог формирања пре годину дана поставила бржи економски развој као један од главних циљева.

„Подаци говоре да се тај циљ и остварује. Први квартал ове године је у привреди АП Војводине веома охрабрујући. Индустријска производња у Војводини је достигла раст од 5,2 одсто, раст спољнотрговиснке размене је у односу на исти период у 2016, повећан за 19,5 одсто и премашио је 3,2 милијарде евра. Охрабрује бржи раст извоза од увоза, а број незапослених је на крају априла ове године у односу на овај период у прошлој години смањен за 12,6 одсто или за више од 22.500 људи, што је веома значајно“, истакао је данас у Привредној комори Војводине Милићевић.

Сви параметри говоре у прилог томе да имамо снажну економску активност. Покрајинска влада, путем својих мера, како је Милићевић указао, кроз реализацију буџета поспешује привредни раст у свим његовим сегментима.

На данашњој првој седници Скупштине Привредне коморе Војводине изабран је нови сазив овог тела, који ће, како је њен председник и у овом мандату Марко Цигић истакао, уз снажну подршку Покрајинске владе и структурне промене које се очекују, обезбедити развој привредне структуре, те остварити и раст и развој неопходан за то да нашу привреду оспособимо за тржиште и извоз.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs