Вести


Милошевић: Афирмација регионалних вредности регионалне телевизије јесте њен основни критеријум

Нови Сад , 30. мај 2019.
-A A +AМилошевић: Афирмација регионалних вредности регионалне телевизије јесте њен основни критеријум.

Нови Сад , 30. мај 2019. .

„Главна мисија јавних сервиса, чији суштински задатак јесте постављање и испуњавање високих и друштвено прихватљивих критеријума у свим сегментима производње телевизијских садржаја – од информативних, преко културних и едукативних, до забавних и спортских, јесте заправо и главна улога сваке телевизије“, рекла је данас на отварању 37. Годишње конференције Удружења регионалних јавних телевизијских сервиса Европе „CIRCOM Regional“-а, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, поздрављајући учеснике у име Покрајинске владе и у своје лично име.

Секретар Милошевић овом приликом је истакла да утицај телевизије данас јесте огроман и да је реално очекивати да он, у будућности, буде још већи.

„Изузетно je важан општи оквир, а не мање значајан је и онај регионални у којем ви, такође, на принципу високих критеријума функционишете. Његов основни садржај јесте афирмација регионалних вредности и са позиције покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и члана Покрајинске владе, желим да кажем да Радио-телевизија Војводине то, упркос проблемима са којима се још увек суочава, чини на веома добар начин“, рекла је Милошевић.

„ Аутономна покрајина Војводина је, као што знате, мултинационална регија и ми то сматрамо својеврсним богатством“ апострофирала је ресорна секретарка и додала да је, у очувању и развоју тог богатства, информисање на матерњем језику изузетно важан елеменат, а модел који, у тој области, већ деценијама, примењује Радио-телевизија Војводине је заиста пример за углед. Целодневни телевизијски програм на десет, а радијски на чак 16 језика то, како је рекла, најбоље и најубедљивије потврђују.

Милошевић сматра да ће размена тих искустава стручњака са ове конференције, као и расправе о квалитету програмских садржаја, интеракцији са телевизијским аудиторијумуом и дигиталним технологијама будућности, за све вас бити од знатне користи.

„И на самом крају, дозволите ми да појасним малочас изречен став о проблемима са којима се Радио-телевизија Војводине још увек суочава. Њена, у то време веома модерна зграда је, наиме, брутално разорена у агресији НАТО-а на нашу земљу 1999. године и до пре три године, односно до формирања Покрајинске владе у чије име вам се обраћам, није било озбиљнијих покушаја да се проблем њеног поновног трајног смештаја реши. Ми смо, међутим, препознали значај тог проблема и градња нове, за данашње прилике најмодерније зграде од преко 17.500 метара квадратних, у коју ћемо уложити више од 2,6 милијарди динара или готово 22 милиона евра, увелико се приводи крају, а сигнал из ње биће емитован крајем новембра ове године, баш у време када ће Радио-телевизија Војводине обележити седамдесету годишњицу свог постојања и свог рада“, рекла је секретар Драгана Милошевић.

Испред конференције „CIRCOM Regional“-а учеснике, госте и стручњаке поздравио је председник Јури Катаја – Рахко, који се овом приликом захвалио на гостопримству, као и на професионалном односу на задате теме, које су усмерене углавном на развој нових технологија, као и на изазове и визије које су пред свима нама.

Директор Радио телевизије Војводине Миодраг Копривица истакао је да крајем новембра 1.500 запослених ће бити усељено у нову зграду РТВ-а, где ће се наставити са производњом квалитетног, садржајног, мултинационалног телевизијског програма.

Милан Боца је у име „CIRCOM Regional“-а и као потпредседник конференције истакао да Радио телевизија Војводине, која је члан овог Удружења има част да први пут буде домаћин скупа и да овом приликом сви заједно одговоримо на основну тему, а то је како учинити регионалне телевизије успешнијим и бољим.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs