Вести


Милошевић: Науку све више морамо финансирати из реалних прихода

Нови Сад , 05. децембар 2017.
-A A +AМилошевић: Науку све више морамо финансирати из реалних прихода .

Нови Сад , 05. децембар 2017. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић уручио је данас уговоре привредним друштвима, на основу конкурса за финансирање програма сарадње научноистраживачких организација и привреде у 2017. години.

Укупна вредност 28 уговора, који су уручени у у оквиру Сајма „Наука за привреду“, који се одржава у конгресном центру „Мастер“ Новосадског сајма, издвојено је близу 18 милиона динара.

Проф. др Милошевић захвалио се представницима привредних друштава који су, део својих активности реализовали преко факултета Универзитета и научних института у Новом Саду.
„Ми као представници Покрајинске владе овим гестом показујемо да нам је орјентација ка привреди, и када је реч о науци и високом образовању. Најава да ће се наука у будућности финансирати како из буџета, тако и из фондова који ће се формирати из привредног интереса, јасно указује на то да науку све више морамо финансирати из реалних прихода“, нагласио је Милошевић и додао да ће и следеће године Покрајинска влада подржати и јавни и приватни сектор.

Уговори су уручени привредним друштвима која су остварила сарадњу са: Природно-математичким факултетом, Факултетом техничких наука, Пољопривредним факултетом, Технолошким факултетом, Грађевинским факултетом из Суботице, Институтом за прехрамбене технологије и Универзитетом Едуконс.

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs