Вести


Милошевић уручио решења за финансирање краткорочних пројеката

Нови Сад , 03. јул 2018.
-A A +AМилошевић уручио решења за финансирање краткорочних пројеката .

Нови Сад , 03. јул 2018. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић уручио је данас решења представницима високообразованих институција, који су добили средства на основу јавног конкурса за финансирање краткорочних пројеката од посебног интереса за одрживи развој у АП Војводини у 2018. години.

Честитајући руководиоцима, чији су пројекти добили позитивно мишљење стручних савета из осам научних области, Милошевић је рекао да након уметничко-истраживачких, развојно-истраживачких и пројеката националних мањина, краткорочни пројекти представљају континуитет који траје и истакао да важан принцип представља транспарентност и конкурентност, јер је врло важно да истраживачи препознају да је ово један легитиман поступак, који не даје право избора пројеката секретару, већ стручним саветима који су сагледали све њихове валидне елементе.

„Ове године смо већ издвојили 70 милиона динара за дугорочне пројекте. Такође, веома је важно рећи да смо прошле године издвојили 40 милиона за пројекте који се реализују у сарадњи са Европском унијом, док смо ове године издвојили 20 милиона за ове пројекте, а до краја године очекујем још толико. Када причамо о новцу, то је готово 200 милиона динара, али оно што је много важније, то је да ћемо посебно инсистирати не само на видљивости у часописима, него пре свега на интензивној сарадњи са привредом. Зато помажемо не само научне институције, него и привредне субјекте путем субвенција, како би њихова сарадња са научноистраживачким институцијама била интензивирана,“ нагласио је Милошевић

На конкурс, за чију реализацију је предвиђено 30 милиона динара, стигло је укупно 139 пријава, а одобрено је 35 пројеката. Институције које су носиоци пројекта чине 12 државних и шест приватних факултета, као и један институт. Укупан број ангажованих истраживача је 222 и они су запослени на 19 високошколских институција на територији АП Војводине.


Извор: ПС за високо образовање и научноистраживачку делатност

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs