Вести


Милошевић у посети Олимпијском комитету Босне и Херцеговине

Нови Сад , 02. октобар 2018.
-A A +AМилошевић у посети Олимпијском комитету Босне и Херцеговине.

Нови Сад , 02. октобар 2018. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић посетио је данас Олимпијски комитет Босне и Херцеговине и том приликом се састао са потпредседником ОК проф. др Изетом Рађом и директором Европског олимпијског фестивала младих – EYOF, Сенахидом Годињаком.

Циљ посете је конкретизација споразума волонтерске подршке студената Универзитета у Новом Саду на предстојећем Европском олимпијском фестивалу младих – EYOF 2019. у Сарајеву и Источном Сарајеву, као и промотивне активности EYOF-а у Новом Саду.
Универзитет у Сарајеву и Универзитет у Новом Саду обновили су у мају 2018, раније потписан споразум о академској сарадњи с циљем промовисања академске, образовне и културне сарадње између ове две институције.

Једна од тема данашњег састанка била је и могућност пројектне сарадње у циљу повезивања младих у региону.

Сарајево и Источно Сарајево ће у периоду од 10. до 15. фебруара 2019. бити домаћини највећем и најзначајнијем спортском догађају након Зимских олимпијских игара 1984. године – повратку олимпијског пламена, који ће означити почетак Европског омладинског олимпијског Фестивала EYOF 2019.
На EYOF – у се очекује учешће 1.350 спортиста из 49 европских земаља.

Ознаке:

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs