Вести


Министар за привреду и туризам Горње Аустрије посетио Покрајинску владу

Нови Сад , 30. јул 2014.
-A A +AМинистар за привреду и туризам Горње Аустрије посетио Покрајинску владу.

Нови Сад , 30. јул 2014. .

Покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски разговарао је данас са министром за привреду и туризам покрајине Горња Аустрија Микаелом Штуглом, а тема састанка је била сарадња између Војводине и Горње Аустрије.

Секретар Бугарски је упознао министра Штугла са карактеристикама и потенцијалима Војводине, и рекао да је Војводина мултикултурална, мултијезичка и мултиетничка средина у којој је шест језика у службеној употреби и на чијој територији живи 26 националних заједница.

Како је овом приликом рекао секретар Бугарски, разговарало се на неколико тема у циљу идентификације заједничких интереса Војводине и Горње Аустрије.

- Сарадња у оквиру Дунавске стратегије у области туризма, привреде и телекомуникација пружај могућности за унапређење сарадње, а позитивно смо оценили сарадњу која је постојала ранијих година, где смо у оквиру споразума, уз донацију од 5 милиона евра, радили на развијању пословних инкубатора на територији Војводине по моделу који већ постоји у Горњој Аустрији – истакао је секретар Бранислав Бугарски.

Министар Штугл је оценио да је посета Србији и Војводини продуктивна, јер су вођени успешни разговори са политичарима у Србији, као и са секретаром Бугарским.

- Јако сам задовољан резултатима посете Србији и Војводини. Наша идеја је да одпочнемо сарадњу на заједничким пројектима, који ће својом успешном реализацијом утицати на бољу сарадњу двеју регија, а посебно смо заинтересовани за пројекте у области туризма и привреде – рекао је министар Микаел Штугл, и додао да су до сада реализиовани веома конкретни разговори у Дунавском центру за компетентност, тако да су очекивања у вези пројеката и њихових резултата реална.

- Ми смо отворени и за нове предлоге и радо бисмо радили на новим пројектима. Постоји традиционална сарадња између Војводине и Горње Аустрије, и желимо да се она настави – нагласио је министар Штугл.

У Војводини тренутно послује 24 аустријске компаније, највише у области грађевинске индустрије, а Аустрија је на деветом месту по висини улагања у Војводини.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs