Вести


Мировићу уручена Плакета за допринос интеграцији и унапређењу положаја Рома у Војводини

Нови Сад , 07. април 2021.
-A A +AМировићу уручена Плакета за допринос интеграцији и унапређењу положаја Рома у Војводини.

Нови Сад , 07. април 2021. .

Поводом 8. априла, Светског дана Рома, председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију Националног савета ромске националне мањине предвођену председником Далибором Накићем, са којим је разговарао о унапређењу положаја ове националне мањине, посебно у областима образовања, запошљавања и социјалног статуса.
Овом приликом, директорка Канцеларије за инклузију Рома АП Војводине Љиљана Михајловић уручила је председнику Мировићу Плакету за допринос у процесу интеграције и унапређења положаја Рома у Војводини.

На састанку одржаном у Покрајинској влади истакнуто је да је у протеклим годинама учињен велики помак када је реч о условима живота Рома у Војводини, али да је то само почетак процеса на коме се мора дуго и заједно радити.

„Покрајинска влада посвећена је реализацији програма који доприносе што бољем положају ромске националне мањине, али и свих осталих националних мањина које живе у Војводини“, казао је председник Мировић.

„Данас је прилика да се подсетимо шта смо урадили и шта треба да урадимо за унапређење положаја Рома“, казао је председник Националног савета ромске националне мањине Далибор Накић и истакао да је подршка Покрајинске владе у том процесу изузетно значајна.

Састанку су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш и посланица у Скупштини Војводине Јелена Јовановић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs