Вести


Мировићу уручена плакета за допринос раду Савеза крајишких Срба

Бачки Јарак , 01. октобар 2020.
-A A +AМировићу уручена плакета за допринос раду Савеза крајишких Срба.

Бачки Јарак , 01. октобар 2020. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се данас у Бачком Јарку, на манифестацијама „Крајишници у ријечи и слици“ и „Петру за Петровдан“, истакавши да мора постојати заједнички програм који подразумева свеобухватније и интензивније повезивање свих наших крајева.

Председнику Мировићу уручена је плакета за изузетан допринос раду Савеза крајишких удружења из Новог Сада и доследну борбу за опстанак Срба у Републици Српској и у региону.

„Почаствован сам овим признањем, које посвећујем свим живим и посебно палим борцима који су своје животе дали за част и слободу отаџбине. Наш заједнички циљ јесте јединство и заједништво свих Срба и држава у којој ће млади људи имати узоре из времена Петра Кочића и Светозара Милетића, који су своје животе и рад ставили у службу отаџбине“, нагласио је Мировић.

Министар одбране Александар Вулин казао је, примајући плакету, да су снажни и уједињени Срби и јака Србија завет који дугујемо прецима и оно што морамо оставити потомцима.

Председница Савеза крајишких удружења Ранка Срдић Милић захвалила је председнику Мировићу на подршци раду Савеза и очувању идентитета и културе Крајишника.

Реч је о манифестацијама које организују Савез крајишких удружења из Новог Сада са 15 чланица, Центар за очување културе и традиције крајишких Срба и Културни центар „Лукијан Мушицки“ из Темерина.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs