Вести


Мировић: Бачка Топола пример развоја у свим областима

Бачка Топола , 22. август 2019.
-A A +AМировић: Бачка Топола пример развоја у свим областима.

Бачка Топола , 22. август 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор боравили су данас у радној посети Бачкој Тополи, и том приликом обишли су радове на изградњи Ученичког дома и реконструкцији Основне музичке школе.

После скоро 100 година од када је саграђена зграда у којој се од 1966. године налази седиште Основне музичке школе, замењена је кровна конструкција за шта је Покрајинска влада издвојила 4,8 милиона динара.

Изградња Ученичког дома у Бачкој Тополи започета је 2008. годинe. Након скоро деценије стајања радова, Покрајинска влада, заједно са Општином Бачка Топола, издвојила је 75 милиона динара за завршну фазу радова на дому, у ком ће 107 ђака моћи да борави следеће школске године.

„Покрајинска влада уложила је значајна средства у развој Бачке Тополе, која пре само пет година, није изгледала као што изгледа данас. Инвестирали смо у школе, обрзовање, здравство, у индустријску зону а очекујемо и долазак нових компанија у ово место до краја године“, истакао је председник Игор Мировић.

Веома сам задовољан оним што сам данас видео, имамо и нове планове за Бачку Тополу, као што је пречистач отпадних вода, додао је Мировић.

Следеће недеље, најавио је председник Мировић, у Покрајинској влади биће одржан састанак са представницма свих локалних самоуправа и надлежних министарстава, како би се припремили за будуће пројекте из националног инвестиционог плана.

„Бачка Топола може бити пример и за друге општине не само у привредном и индустријском делу већ и због складних међуљудских односа, казао је председник Мировић.

Импресиониран сам енергијом коју смо данас председник Мировић и ја видели у Бачкој Тополи, обишли смо четири веома значајна пројекта, и у свим овим пројектима постоји синергија државног и приватног капитала, односно покрајинских и општинских буџетских средстава, као и заинтересованих инвеститора, казао је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.

„Мислим да је то пут који је једино могућ и пут који води ка циљу“, додао је Пастор.

Председник Општине Бачка Топола Габор Кишлиндер казао је да је Општина Бачка Топола уз помоћ Покрајинске владе завршила све започете пројекте. Да смо сами издвајали средства за све пројекте у нашој општини, пола од њих не бисмо урадили да није било Покрајинске владе.

Председници Мировић и Пастор обишли су данас и компанију „EM Commerce“ за коју је Покрајинска влада преко Развојне агенције Војводине субвенционисала нових 20 радних места.

Овом приликом, председници су обишли и Фудбалску академију „TSC“ у Бачкој Тополи.

Радној посети Бачкој Тополи присуствовао је и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Михаљ Њилаш и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs