Вести


Мировић: Без подизања критеријума, нема ни успеха ни просперитета

Нови Сад , 02. фебруар 2017.
-A A +AМировић: Без подизања критеријума, нема ни успеха ни просперитета.

Нови Сад , 02. фебруар 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је на вечерашњој свечаности, на којој су додељена престижна признања „Најбоље из Србије 2016“ најуспешнијим домаћим робним и корпоративним брендовима, рекао да свет никада нису мењали просечни, већ они који су имали снаге и смелости да летвицу у свом раду стално издижу све више и више. Председник Покрајинске владе је у свом обраћању најуспешнијим привредницима подвукао и то да без подизања критеријума на највиши ниво, нема ни појединачног успеха, нити просперитета друштва у целини.

Акцију „Најбоље из Србије“ организују Привредна комора Србије и Министарство трговине, туризма и телекомуникација. Овогодишња, 12. по реду, одвија се уз мото „Они праве вредности“ а завршнa свечаност и доделa награда организоване су у Мастер центру Новосадског сајма. Циљ акције је подршка компанијама, подстицање стварања квалитетних домаћих производа, промоција најбољих робних и корпоративних брендова из наше земље како би били конкурентнији у земљи и иностранству.

Одајући признање овогодишњим добитницима признања у конкуренцији од 142 предузећа и готово 200 пријављених брендова, председник Покрајинске владе је истакао да су после много година лутања и посртања наше друштво и наша привреда поново у замаху, а да је тај замах донела осмишљена, амбициозна и одлучна економска политика Владе Републике Србије. Констатујући да је без напора предузетника и привредника и њихових конкретних резултата свака политика, без обзира на то колико је добра, осуђена на пропаст, председник Мировић је рекао и да ће заједничкој политици која даје резултат, у оквиру својих надлежности, пун допринос давати и Покрајинска влада. „Нове фабрике, нова радна места, нови инфраструктурни објекти и континуирана борба за побољшање живота наших грађана, најбоља су илустрација те политике“, закључио је Мировић, рекавши да је у нашој земљи данас све доминантнији нови образац успеха, заснован на знању и креативности, на праћењу савремених тенденција, на иновативности и агилности, због чега расте и број производа из Србије који могу да опстану у суровој конкуренцији светског тржишта.

Престижно признање „Најбоље из Србије 2016“ чине статуа и право коришћења знака „Најбоље из Србије“ у маркетиншким активностима, а уручено је у 25 категорија. Најбољима и најуспешнијима по оцени и потрошача и стручњака признања су поред председника Покрајинске владе уручили и Расим Љајић, министар трговине, туризма и телекомуникација; Горан Кнежевић, министар привреде Републике Србије; Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије .


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs