Вести


Мировић: Двоструко већа средства за програмске садржаје СНП

Нови Сад , 17. септембар 2018.
-A A +AМировић: Двоструко већа средства за програмске садржаје СНП.

Нови Сад , 17. септембар 2018. .

„Покрајинска влада ће од јануара следеће године обезбедити двоструко већа средства за програмске садржаје Српског народног позоришта у Новом Саду“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након састанка са руководством тог позоришта.
На састанку је договорено да Покрајинска влада издвоји значајна средства и за реконструкцију сценске технике и набавку нових инструмената.

„Желимо да у наредне две године имамо потпуно нову слику, у програмском, техничком, кадровском и организационом смислу. Верујем да ћемо подићи квалитет садржаја које Српско народно позориште пружа целокупној културној јавности“, рекао је Мировић.

Овом приликом, председник Мировић нагласио је и да ће у наредном периоду бити издвојено 20 милиона динара за реконструкцију степеништа на улазу у позориште.

„Не смемо дозволити да прилаз овој угледној културној установи буде неуређен. У наредним месецима издвојићемо средства за ову намену, као и за друге инвестиционе захвате“, навео је председник Мировић.

„Ми ћемо показати да смо нашим програмима и активностима, заслужили подршку Покрајинске владе. Желимо да вратимо стари сјај овом најстаријем српском позоришту, у свим сегментима“, изјавио је управник Српског народног позоришта Зоран Ђерић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs