Вести


Мировић: Завршавамо све проневерене пројекте бивше покрајинске администрације

Нови Сад , 02. септембар 2020.
-A A +AМировић: Завршавамо све проневерене пројекте бивше покрајинске администрације.

Нови Сад , 02. септембар 2020. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас у општини Ада радове на привођењу намени моста на Тиси који спаја Аду и Падеј и прилазних саобраћајница, за шта је Покрајинска влада издвојила 140 милиона динара.

„Ово је један од незавршених и проневерених пројеката бивше покрајинске администрације које смо наследили. Овде ћемо изградити и реконструисати приступне саобраћајнице, али и извести радове на мосту који стоји недовршен од 2010. године. Очекујем да ће до краја новембра овај мост бити у функцији“, изјавио је председник Мировић.

Мост има регионални значај јер представља најкраћу везу Аде са Кикиндом.

„Све незавршене и пропале пројекте које смо наследили, а било их је много у целој Војводини, ми смо оживели и вратили у функционално стање на добробит грађана Војводине“, истакао је председник Мировић.

Золтан Билицки, председник Општине Ада, рекао је да ће захваљујући овој Покрајинској влади после много година чекања мост бити завршен.

Председник Мировић обишао је данас и санирани мост на Старој Тиси, изграђен 1974. године, у општини Бечеј, који се налази на путу Бачко Градиште - Бисерно острво.

„Покрајинска влада издвојила је средства за санацију овог моста, који је најбржа директна веза између Бачког Градишта и Бисерног острва, а који није био безбедан за употребу. Настојаћемо да и даље помажемо све општине и реализујемо и друге пројекте у овом делу Војводине“, казао је председник Мировић.

„Хвала Покрајинској влади, која је издвојила средства за ову намену јер смо од изградње имали само ситне реконструкције“, казао је Драган Тошић, председник Општине Бечеј.

Обиласку радова присуствовали су и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs