Вести


Мировић: За област привреде и предузетништва 198 милиона динара

Нови Сад , 29. јун 2021.
-A A +AМировић: За област привреде и предузетништва 198 милиона динара.

Нови Сад , 29. јун 2021. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре о додели бесповратних средстава микро и малим привредним друштвима и предузетницима за субвенционисање трошкова набавке машина и друге опреме и за набавку репроматеријала, укупне вредности 198 милиона динара.

„На овај начин желимо да увећамо укупан привредни раст и развој предузетништва започињањем нових производних циклуса“, казао је Мировић.

Он је оценио да су, упркос тешкој години која је иза нас, многе привредне гране попут индустрије, пољопривреде, малих и средњих предузећа, успеле да одрже привредне активности у највећој могућој мери, те да је то учињено пре свега великом одговорношћу и залагањем наших предузетника.

„Због свега тога дугујемо им захвалност јер су поред здравствених радника, управо привреда и предузетништво изнели велики терет опстанка наше државе и друштва и зато је Покрајинска влада издвојила ова значајна средства како би се очувало пословање и сва радна места“, рекао је Мировић.

Председник је нагласио да је у протеклих пет година отворено више од 65.000 нових радних места у Војводини.

„Тај резултат постигли смо заједничким радом Владе Републике Србије, Покрајинске владе и локалних самоуправа, што доприноси знатном расту прихода у буџету“, казао је председник Мировић.

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић казао је да је захваљујући раду Покрајинске владе буџет ресорног секретаријата 66 одсто већи него претходни и да зато данас може много боље да одговори на захтеве привреде.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs