Вести


Мировић: Зрењанин покретач развоја Баната

Зрењанин , 19. септембар 2019.
-A A +AМировић: Зрењанин покретач развоја Баната.

Зрењанин , 19. септембар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас у Зрењанину 3. сајам привреде „ZrBizNet“ и истакао да се Зрењанин после деценија стагнације поново покренуо и постао водећи индустријски центар и покретач развоја и Баната и целе наше земље.

О томе најбоље сведоче Есекс, Новарес, Шангдонг Линглонг и друге компаније које су управо овај град изабрале за место својих улагања, и на хиљаде нових радних места која су отворена само у последњих неколико година, додао је Мировић.

„Готово сваког дана отварамо нова градилишта и нове фабрике, и са поносом могу да кажем да смо АП Војводину вратили на место број један не само у Србији већ и у окружењу“, казао је председник Мировић.

Током радне посете Зрењанину председник Мировић обишао је и Градски стадион, који је после више деценија реконструисан, за шта је Покрајинска влада издвојила 120,1 милион динара.

Реч је о заједничком пројекту Покрајинске владе и Града Зрењанина, чиме је овај стадион добио нову атлетску стазу у складу са захтевима међународне атлетске асоцијације за такмичења међународног ранга.

„Следеће године радићемо и другу фазу радова како бисмо имали комплетно реконструисан стадион који ће омогућити развој спорта у овом делу Баната“, рекао је председник Мировић.

Председник Мировић обишао је данас у овом граду и радове на реконструкцији канала Бегеј и најавио да ће се радити и наставак реконструкције канала до румунске границе.

У последње три и по године Град Зрењанин има пуну подршку Покрајинске владе. Данас смо окупили привреднике ради промовисања Зрењанина као доброг места за инвестирање. Зрењанин напредује и развија се сваким даном, отворили смо 4.500 хиљаде нових радних места, а очекујемо и почетак изградње највеће инвестиције у Србији, фабрике гума Шангдонг Линглонг, казао је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs