Вести


Мировић: Изградња нове зграде РТВ-а један од најважнијих пројеката у Војводини

Нови Сад , 07. август 2017.
-A A +AМировић: Изградња нове зграде РТВ-а један од најважнијих пројеката у Војводини.

Нови Сад , 07. август 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, заједно са замеником генералног директора РТВ-а Јожефом Клемом, обишао је данас радове на рушењу зграде Радио-телевизије Војводине на Мишелуку.

Мировић је током обиласка нагласио да је фазом рушења остатака зграде Радио-телевизије Војводине започет велики посао, на који се чекало готово двадест година, као и да се спрегом заједничких снага Владе Србије, Министарства културе и Покрајинске владе уз помоћ Управе РТВ-а, успешно спроводи реализација прве фазе радова, тачније рашчићавања остатака рушевина.

Како је Мировић навео, грађевински извођач радова „Елита Коп“ озбиљно је приступио реализацији радова и очекује се да ће отклањање остатака зграде бити завршено и пре договореног рока од 120 дана.

„Ово је један од најважнијих пројеката. Изградњом објекта од 17000 квадрата, више од хиљаду запослених, из Радија, Телевизије Војводине, из редакција на свим језицима, имаће можда и најбоље услове када је реч о техничким капацитетима, опреми и смештају у југоисточној Европи“, рекао је Мировић, додајући да је важно да Војводина у континуитету напредује и предњачи, те да ће овим пројектом преузети примат и у области јавног информисања.

Заменик генералног директора РТВ-а Јожеф Клем, рекао је да се овим радовима руши део историје Радио-телевизије Војводине, али изразио наду да ће завршетком радова на рушењу бити успешно реализован и тендер који је расписан, чијом реализацијом би се већ до јесени могло очекивати постављање камена темљца, а недуго затим и завршетак радова друге фазе који се очекује до 2019. године.

Председник Покрајинске владе најавио је и враћање објекта „Студио М“ у центру града, у власништво Покрајине за потребе институција културе, који су како је навео заслужили они који објекат финансирају, а то су грађани Републике Србије и Војводине.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs