Вести


Мировић и Батез примили одбојкашку репрезентацију Србије

Нови Сад , 01. јун 2017.
-A A +AМировић и Батез примили одбојкашку репрезентацију Србије .

Нови Сад , 01. јун 2017. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез приредили су данас у Покрајинској влади пријем за одбојкашке репрезентативце, актуелне победнике Светске лиге, руководство Одбојкашког савеза Србије и легенде српске одбојке, некадашње репрезентативце.

Наиме, Одбојкашка репрезентација Србије, борави у Новом Саду, где ће од 2. до 4. јуна на „Спенсу“ одиграти утакмице у оквиру Светске лиге против САД, Белгије и Канаде.

„У протекле две деценије, у колективним спортовима, одбојкаши су направили врхунске резултате, које су крунисали прошле године освајањем Светске лиге, и већ сутра, у Новом Саду, започињу нови циклус“, казао је овом приликом Мировић и додао да су предстојеће утакмице Светске лиге добра прилика да се још једном подсетимо свих успеха и резултата наших одбојкашких легенди и репрезентативаца.

Мировић је још додао да ће се у будућности много више пажње посветити обезбеђивању адекватних услова за развој одбојке, која је то својим резултатима, и, више него, заслужила.

Председник Покрајинске владе је додао да је тим поводом на састанку са председником ОСС Зораном Гајићем, потпредседницима Иваном Миљковићем и Ђулом Мештером, те генералним секретаром Иваном Кнежевићем и селектором репрезентације Николом Грбићем, договорено да ће се Покрајинска влада придружити свакој врсти иницијативе да се, пре свега, у спортској инфраструктури, како на националном, тако и на покрајинском нивоу, заједнички ради на томе да се овом трофејном спорту врати бар део онога што су нам одбојкашке легенде и данашњи репрезентативци пружили.

Мировић је на крају одбојкашима пожелео да у баш Новом Саду одбране титулу, јер је како је навео, одбојка, практично, најснажнији новосадски спорт.

Захваливши се на пријему у Покрајинској влади, председник ОСС Зоран Гајић је рекао да сусрет садашње репрезентација и оне која је некада својим резултатима утабала пут данашњој одбојци , јесте дирљив моменат.

„Посебно је битно и то што се налазимо у Новом Саду и Војводини, и није тајна да је баш овде окосница свих тих добрих резултата“, рекао је Гајић подсетивши да је пре пет-шест деценија од 12 прволигаша у бившој Југославији, шест било управо са територије Војводине.

Председник Одбојкашког савеза Србије уручио је овом приликом председнику Покрајинске владе дрес који симболично приказује 20 година Светске лиге, лопту са потписима играча и дрес.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs