Вести


Мировић и Брнабић обишли нови погон јапанске компаније ЈТИ у Сенти

Нови Сад , 03. јун 2019.
-A A +AМировић и Брнабић обишли нови погон јапанске компаније ЈТИ у Сенти.

Нови Сад , 03. јун 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас заједно са председницом Владе Србије Аном Брнабић компанију Japan Tabacco International (ЈТИ), у Сенти, у којој је у рад пуштена нова производна линија за паковање цигарета, инвестиција вредна три милиона долара.

ЈТИ у Србији послује од 2006, када је купио Дуванску индустрију Сента. Та компанија спада међу најуспешније у нашој земљи, и једина је инострана компанија која откупљује домаћи дуван.

Мировић је овом приликом изјавио да је ЈТИ од доласка на српско тржиште, инвестирала 180 милиона долара.

"За нас је најважније да је долазак ЈТИ у Србију значио отварање великог броја сигурних и добро плаћених радних места за наше људе", казао је Мировић и додао да је та компанија мобилисала још већи број домаћих произвођача дувана, који имају сигуран пласман, а тиме и извесну егзистенцију за себе, своје породице и запослене.

Ана Брнабић је нагласила да је у Србији све већи број јапанских инвестиција. Она се захвалила ЈТИ компанији што је у нашој земљи препознала потенцијал за улагање и поузданог и предвидивог партнера. Брнабић је још додала да је ЈТИ једна од пет компанија које највише уплаћују у буџет Србије, и изразила уверење да ће нови погон дати додатни приход.

Kако је рекао Муцуо Иваи, председник дуванске дивизије ЈТ групе, фабрика у Сенти је једно oд постројења са најбољим учинком на глобалном нивоу. Он је навео да је нови погон, који је данас отворен, још један корак напред у пословању у Србији.

Амбасадор Јапана у Србији Ђунићи Марујама се захвалио Републичкој и Покрајинској влади и Општини Сента на досадашњој подршци. Он је изразио уверење да ће ЈТИ додатно развити пословање и дати допринос даљем развоју Србије у свима аспектима.

Церемонији пуштања у рад нове производне линије и обележавања две деценије пословања ЈТИ на глобалном нивоу присуствовали су и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор и представници општине Сента.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs