Вести


Мировић и Вучевић обишли ОШ „Милош Црњански“ у Новом Саду и најавили комплетну реконструкцију

Нови Сад , 02. септембар 2019.
-A A +AМировић и Вучевић обишли ОШ „Милош Црњански“ у Новом Саду и најавили комплетну реконструкцију.

Нови Сад , 02. септембар 2019. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас, првог дана нове школске године, заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, Основну школу „Милош Црњански“ у новосадском насељу Сателит, како би се упознали са ситуацијом у тој образовној установи. Након обиласка истакнуто је да ће школа бити или комплетно реконструисана или ће бити изграђен нови објекат школе.

Мировић је навео да је последњих година широм Војводине у току реконструкција и изградња великог броја објеката основних и средњих школа, ученичких домова.

Он је подсетио да је Покрајина финансирала изградњу нове школе у Сремској Митровици, завршава се ученички дом у Бачкој Тополи, који је годинама био затворен као промашена инвестиција претходне власти, а пре неколико дана доведени су до краја и радови на изградњи предшколске установе у Ковину.

„За неколико дана за школску децу почињемо још један важан објекат. Реч је о дворцу Хетерленд у Бочару, у општини Нови Бечеј, где смо такође имали велику проневеру претходне власти“, навео је Мировић и додао и да је у току дигитализација у великом броју школа широм Војводине.

Мировић је нагласио да су стабилизоване јавне финансије, те да је држава учинила много тога да покрајинска и градска каса буду пуније, те да може са већим амбицијама да се говори о изградњи нових објеката.

„Посла има пуно, јер деценијама иза нас нису грађени или реконструисани постојећи школски објекти. Ми смо данас успели да све послове радимо чисто и професионално за разлику од претходне власти која је била специјалиста за проневеру у овим осетљивим областима“, истакао је Мировић и додао да је реч о ученичком дому у Бачкој Тополи, Хетерленду у Бочару, Клиници за гинекологију и акушерство у Новом Саду.

Градоначелник Милош Вучевић је нагласио да у школу „Милош Црњански“ деценијама није довољно улагано. Истакао је да постоје две опције, односно да се објекат који је у веома лошем стању са неусловним просторијама за рад - реконструише или да се у дворишту изгради нови објекат, а на месту постојећег направи спортски терен.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs