Вести


Мировић и Михајловићева: Градићемо саобраћајницу Нови Сад-Зрењанин–Борча

Нови Сад , 29. септембар 2017.
-A A +AМировић и Михајловићева: Градићемо саобраћајницу Нови Сад-Зрењанин–Борча.

Нови Сад , 29. септембар 2017. .

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић и председник Покрајинске владе Игор Мировић одржали су данас прву седницу Радне групе за праћење реализације инфраструктурних пројеката на територији АП Војводине.

„Данас смо разговарали о томе како да унапредимо и реализујемо инфраструктурне пројекте у Војводини, попут завршетка Жежељевог моста, почетка изградње Фрушкогорског коридора, али и потписивања протокола о изградњи брзе саобраћајнице Нови Сад–Зрењанин–Борча“, изјавила је потпредседница Владе.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је да је на данашњој седници било речи о завршетку важних пројеката, али и о почетку реализације нових.

„Са Владом Србије водимо политику окупљања око пројеката, јер то доноси резултате. Поред завршетка Жежељевог моста, почетка изградње брзе саобраћајнице од Новог Сада, преко Зрењанина, до Борче и реконструкције Гребенског пута на Фрушкој гори, чију обнову смо у Покрајини започели, разговарали смо и о финансијски мањим пројектима, али и те како важним за грађане Војводине, попут изградње пречистача за воду за пиће, што је велики проблем у појединим војвођанским насељеним местима“, рекао је Мировић.

Михајловићева је истакла да ће се Фрушкогорски коридор градити по секцијама, подсетивши да је у мају ове године у Пекингу потписан меморандум са кинеском компанијом „Чајна роуд енд бриџ корпорејшн“ (ЦРБЦ - China Road and Bridge Corporation) о градњи ове саобраћајнице.

„Припремљена је пројектно-техничка документација и ту нема проблема. Разговарамо упоредо са Покрајинском владом и кинеском компанијом о условима и изворима финансирања ове важне саобраћајнице. Очекујем да до краја године, након потписивања комерцијалног уговора са ЦРБЦ за Коридор 11, договоримо оквире финансирања и за Фрушкогорски коридор“, рекла је Михајловићева.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs