Вести


Мировић и Привалов Александрович о даљем јачању сарадње АП Војводине и Гомељске области

Нови Сад , 13. март 2018.
-A A +AМировић и Привалов Александрович о даљем јачању сарадње АП Војводине и Гомељске области .

Нови Сад , 13. март 2018. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију из Гомељске области у Републици Белорусији, која борави у вишедневној посети АП Војводини.

У разговору са Владимиром Приваловим Александровичем, замеником председника Извршног комитета Гомељске области, Мировић је нагласио да су традиционално пријатељски и све чвршћи политички односи Србије и Белорусије добра основа за оперативнију економску сарадњу.

Мировић је оценио да је у заједничком интересу интензивније привредно повезивање Србије и Белорусије, те да постоји простор за динамичнију робну размену, због чега је важно и јачање регионалне сарадње двеју земаља.

Он је додао да је Белорусија добар партнер Србији и Војводини, те да поред јаких економских и привредних веза, отвореност за сарадњу постоји и на пољу високог образовања, кроз повезивање универзитета и научно-истраживачких институција.

У разговору је оцењено и да значајан потенцијал за сарадњу јесте и у различитим видовима туризма, од медицинског, аграрног и еко-туризма, али и на пољу културе, кроз размену различитих садржаја и повезивање институција у тој области.

Привалов Александрович је нагласио да Белорусија поклања велику пажњу сарадњи са Србијом и изразио уверење да ће данашњи сусрет дати додатни импулс у конктеризовању привредне, научно-техничке и културне сарадње АП Војводине и Гомељске обасти која је дефинисана у споразуму о сарадњи двеју регија.

Он је позвао делегацију из АП Војводине да у мају посети Белорусију и учествује на традиционалном сајму и пословном форуму, што је ће бити прилика за представљање потенцијала АП Војводине и за даљи развој економске и трговинске сарадње и проширење међурегионалних односа.

Састанку су присуствовали потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, амбасадор Белорусије Валериј Бриљов и почасни конзул Белорусије у Србији Драгољуб Швоња.

Ознаке:

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs