Вести


Мировић и привредна делегација Корушке о економској сарадњи

Нови Сад , 14. октобар 2021.
-A A +AМировић и привредна делегација Корушке о економској сарадњи.

Нови Сад , 14. октобар 2021. .

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас привредну делегацију аустријске покрајине Корушке, коју је предводио председник Привредне коморе Јирген Мандл.

На састанку одржаном у Покрајинској влади било је речи о потенцијалима Војводине и Корушке, те о могућностима за нова улагања и интензивнију сарадњу у областима привреде и прехрамбене индустрије.

Истакавши да је Аустрија један од најзначајнијих партнера Републике Србије на економском и политичком плану, а да томе у прилог иде податак да су аустријске компаније међу пет највећих улагача у нашој земљи, Мировић је оценио да је Војводина урадила много на побољшању привредне климе, те да у Србији данас влада пословна сигурност.

„Очекујем да ће овај сусрет допринети и институционалној сарадњи АП Војводине и Корушке“, рекао је председник Мировић.

Оцењујући данашњи сусрет као прилику за конкретизовање сарадње и додатни импулс привредницима, на корист обеју страна, председник Привредне коморе Корушке Јирген Мандл навео је да постоји много могућности за сарадњу, издвојивши, поред привреде и пољопривреде, и област дуалног образовања.

Састанку је присуствовао и амбасадор Аустрије у Републици Србији Николаус Лутероти, који је истакао да је Војводина покрајина са којом су аустријске регије блиско повезане.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs