Вести


Мировић и Скат обишли учеснике регионалног кошаркашког кампа „I came to play“

Нови Сад , 20. јул 2018.
-A A +AМировић и Скат обишли учеснике регионалног кошаркашког кампа „I came to play“ .

Нови Сад , 20. јул 2018. .

Регионални 11. кошаркашки камп „I came to play“, који је на излетишту Летенка на Фрушкој гори окупио учеснике из Србије, Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Македоније, данас су посетили председник Покрајинске владе Игор Мировић и амбасадор САД Кајл Скат и том приликом поручили да се значај одржавања овог кампа огледа у промоцији толеранције, спорта и образовања међу младима у региону.

„Овај камп приказује дух заједништва и пријатељства и више од десет година, кроз дружење, негује и промовише праве људске вредности и то је немерљиво значајно за све младе из региона“, рекао је председник Мировић и додао да је присуство амбасадора САД и представника Министарства спорта и омладине показатељ да кроз сарадњу и међусобно разумевање све може да се уради.

Он је најавио да ће у наредних неколико месеци почети радови на изградњи новог комплекса спортско-образовног центра „Летенка“, који ће бити један од најсавременијих објеката те врсте.

„Ово је последњи пут да се окупљамо у старом објекту. Нови комлекс ће омогућити, у годинама које долазе, још боље услове и квалитетније садржаје за све учеснике овог, али и других кампова који се овде одржавају. Стари објекат Летенке полако иде у историју, али ови млади људи су ту да нас воде у будућност“, навео је председник Мировић и најавио подршку Покрајинске владе кампу и у наредним годинама.

Амбасадор САД Кајл Скат рекао је да је кошаркашки камп прилика да се млади из региона повежу и друже, али и да, кроз спорт, како је навео, уче о правим људским вредности.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs