Вести


Мировић на челу Организационог одбора Првенства Европе у рвању за сениоре

Нови Сад , 22. фебруар 2017.
-A A +AМировић на челу Организационог одбора Првенства Европе у рвању за сениоре.

Нови Сад , 22. фебруар 2017. .

Од 2. до 7. маја ове године, у Новом Саду ће се одржати Првенство Европе у рвању за сениоре. Тим поводом, данас је одржана конститутивна седница Организационог одбора, на којој је за председника изабран Игор Мировић, председник Покрајинске владе.

Игор Мировић је рекао да је пред Организационим одбором одговоран задатак јер се ради о најзначајнијем спортском скупу у нашој земљи у 2017. години. Зато су на данашњој седници донети планови рада и одређени носиоци активности, како из Рвачког савеза Србије, тако и из државних, покрајинских и органа Града Новог Сада.

Заједничка намера је да, како је рекао Мировић, кроз успешну организацију првенства, на најбољи начин представимо нашу земљу, покрајину и Нови Сад и да се покажемо као добри домаћини свим учесницима и гостима. Поред тога, то је обавеза и према спортистима, јер је рвање спорт који има изузетно дугу традицију на овим просторима и освајаче највиших одличја на великим такмичењима и Олимпијадама. Међу њима је и Давор Штефанек, освајач олимпијског злата у Рио де Женеиру.

Поред тога, Нови Сад је, поред културе и младих, увек био и град спорта, па је ово прилика да се новосадском Спенсу, где ће се одржати европско такмичење, уреде спортски делови објекта, који ће, након завршетка првенства, остати на коришћење Новосађанима.

За потпредседнике Организационог одбора сениорског европског првенства у рвању изабрани су градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, помоћник министра омладине и спорта Републике Србије Аца Ковачевић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез.

Ценећи успешне организације свих досадашњих великих међународних шампионата у Србији, Светска рвачка федерација (UWW) је, наиме, 2016. године доделила организацију сениорског првенства Eвропе 2017. године Рвачком савезу Србије, који је одлучио да се ово такмичење одржи у Новом Саду.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs